Večer animejev in namiznih iger 17/2017

4.11.2017 @ 16:00 - 23:00
Projektni prostor Freske
vstop prost

Na tokratnem dogodku si bomo ogledali prvi del igrane adaptacije mange Chihayafuru, ki govori o igri s kartami karuta ter Chihayi Ayase, ki v šestem razredu osnovne šole spozna Arataja Watayo, fanta, ki je prišel iz prefekture Fukui. Arata se zbliža s Chihayo in njenim dolgoletnim prijateljem Taichijem Mashimo ravno preko igre karuta. Štiri leta kasneje, ko gre Chihaya v srednjo šolo, se odloči, da bo skupaj s Taichijem ustanovila karuta krožek, izve pa tudi, da je Arata po vrnitvi v prefekturo Fukui prenehal igrati to igro s kartami. Tako Chihaya kot tudi Taichi z ustanovitvijo krožka upata, da bosta lahko ponovno srečala starega prijatelja, kljub temu da se več ne posveča tej igri. Film se bo predvajal z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi.

Vsekakor na dogodku ne bo manjkalo tudi namiznih iger. Tokrat se boste lahko preizkusili v  igrah, kot so Camel Up, Legendary, Samurai, Cosmic Encounter in številnimi drugimi, predstavili pa vam bomo tudi igro o skrivnih identitetah z naslovom Hoax. Tokrat smo torej za vas pripravili naslednji program:

16:00-16:30 Začetek
16:30-18:30 Ogled filma Chihayafuru - Part 1
18:30 - 20:00 Predstavitev igre Hoax
18:30-23:59 Prosto igranje namiznih iger

Spodaj si še lahko ogledate napovednik za tokratno projekcijo, priložili pa smo tudi sliko, na kateri smo označili, kje točno nas najdete v Vetrinjskem dvoru.

Organizator: Društvo Zlati goblin