Programski uporabniki

Prostori Vetrinjskega dvora so namenjeni projektni (terminski) rabi kulturnih in izobraževalnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev ter programski (trajni) rabi. 
Programska raba omogoča izključno uporabo prostora posamezni kulturni organizaciji za obdobje 3 let na podlagi na razpisu predloženega in izbranega programa dela. 

Trenutno v Vetrinjskem dvoru kot programski uporabniki delujejo Zavod MARS Maribor in Pekarna magdalenske mreže (Sobazagoste). 

Zavod MARS Maribor

Zavod MARS Maribor je naslednik Društva Mariborski raziskovalni studio. Raziskuje, uvaja in prikazuje nove pristope predajanja znanj širši skupnosti, predvsem pa mladim, ki jih želijo motivirati k lastni aktivnosti, izraznosti, ustvarjalnosti ter razvoju socialnih veščin in samozavesti. Neformalno jih vodijo k oblikovanju odnosa do kulturnega, umetniškega in znanstvenega delovanja ter jih učimo ekološko naravnanih tehnik in metod.

Brezplačni programi so namenjeni širši javnosti in vključujejo prostočasne dejavnosti za vse generacije.
Od 2008 so razvili in izvedli naslednje večje projekte: Kulturni dnevnik,
Čitalnica na jasi, Art Kamp, ki so  v letu 2012 prešli pod okrilje Narodnega doma Maribor. Organizirali in izvedli so še projekte Vilinski dvor v okviru Vilinskega mesta, Večer Nove popevke, Igraj se z mano, Vilinski dvor. Za aktualne programe preverite njihovo spletno stran ali program dogodkov Vetrinjskega dvora. 


Kontakt:
Hana Repše - programska vodja, producentka | hana.repse@gmail.com | 041 556 332

www.marsmaribor.org | Facebook - Zavod Mars Maribor

Sobazagoste

Sobazagoste Maribor je mednarodni umetniško-izobraževalni rezidenčni program, ki gosti tuje ustvarjalce v Mariboru.
Projekte s področja likovnih, glasbenih, uprizoritvenih, knjižnih in intermedijskih umetnosti kandidati snujejo v odnosu na historično, socialno, ekonomsko in ustvarjalno podobo našega mesta. Gostujoče umetnike na osnovi prijav na mednarodni razpis izbira petčlanska žirija sestavljena iz predstavnikov različnih mariborskih kulturnih producentov in ustvarjalcev.
Namen delovanja je vzpodbujati pretok slovenske in mednarodne ustvarjalne scene ter zagotavljanje večje prisotnosti tujih ustvarjalcev v mestu in državi ter zagotavljati
vzajemnost rezidenc in s tem dvigniti prepoznavnost mesta in domačih ustvarjalcev v tujini.
Sobazagoste, ki deluje pod okriljem zavoda Pekarna Magdalenske mreže, je od leta 2011 gostila v Mariboru 34 tujih umetnikov v rezidencah po vsaj mesec dni. Trenutne in pretekle goste si lahko ogledate na strani  Sobazagoste

Kontakt:
Lucija Smodiš - koordinacija programa

GuestRoomMaribor@gmail.com | 040 514 919 | www.guestroommaribor.si | Facebook - Sobazagoste

KUD Coda

KUD Coda je nevladna organizacija, ki pod svojim okriljem združuje množico odličnih glasbenikov in ustvarjalcev. Na mariborskem področju je prepoznana kot zagnana in aktivna ustanova, ki vleče niti številnih kulturnih dejavnosti, na leto pa izvedejo več kot 30 gostovanj in nastopov v lastni produkciji. Glasbena šola je le ena izmed njih, ki od leta 2005 daje krila idejam in projektom v dobro mladih in ljubiteljev glasbe, zadnjih šest let pa mladinsko glasbeno ustvarjalnost izpostavljajo tudi s festivalom (Z)mešani festival. 

V programskem upravljanju imajo prostore Klub in Studio, v katerih izvajajo raznolik kulturni program ter podporno gostinsko dejavnost. 


Delovni čas Vetrinjc - Bar Coda

  • Ponedeljek: 11:00–23:00
  • Torek: 11:00–23:00
  • Sreda: 11:00–23:00
  • Četrtek: 11:00–23:00
  • Petek: 11:00–00:00
  • Sobota: 10:00–13:00 in 18:00–00:00
  • Nedelja: ZAPRTO


Kontakt: 

Martin Počkar, info@kud-coda.org

FB: https://www.facebook.com/Vetrinjc

IG: https://www.instagram.com/vetrinjc/