Vilinski festival ustvarjalnosti, doživetij in svetlobe

Toplina je v nas!

Festival Vilinsko mesto je mesto v mestu; je mesto, ki obstaja samo v naših domišljijah in mesto, kot bi si ga želeli vse leto.


Vilinsko mesto so čarobni kotički, ulice, dvorišča, izbe in razstavišča v središču Maribora, kjer se vsak december odvijajo raznolike kulturne prireditve in ustvarjalne delavnice za vse generacije. Vetrinjski dvor se preobleče v čarobni Vilinski dvor, Maribor pa se prelevi v mesto pravljičnih zimskih doživetij za vso družino. Mesto, v katerem se igramo, ustvarjamo in družimo.

Jedro dogajanja vsako leto predstavljajo kulturne prireditve v Vilinskem dvoru, kjer kraljuje Vilinski oder. Najsvetlejši in najživahnejši oder v mestu podarja malim in velikim glasbene, gledališke in lutkovne predstave, koncerte mladih talentov in uveljavljenih glasbenikov, ustvarjalne, plesne in DJ delavnice, čitalnico, igralnico, pravljice in pripovedke, za povrh pa navrže še čarovniški urok ali dva. Vilinke in vilinci še posebej bogat glasbeni program pripravijo ob adventnih vikendih in med šolskimi počitnicami. Dogaja se tudi zunaj obzidja Vilinskega dvora: parki, drevesa in trgi zasijejo v pisanih lučeh svetlobnih postavitev, ulice čez dan zavzamejo tematski sprehodi, zvečer pa Ana Mrzla Mariborska, ki v mesto pripelje ogenj in ulično gledališče.
 


Festival Vilinsko mesto pripravlja Narodni dom Maribor v sodelovanju z Društvom Hiša! in Zavodom MARS Maribor, pri pripravi programa pa sodelujemo tudi  z drugimi mariborskimi organizacijami na področju kulture. Ker ni nič lepšega od ustvarjanja v dobri družbi, nič toplejšega od prijaznega nasmeha in nič svetlejše, kot so iskrice (v očeh)!
Dobrodošli decembra v mestu neomejene domišljije!