Zvoki iz Izbe

Razstava bobnarjev Plesne izbe Maribor skozi fotografsko oko Saše Huzjaka

1.6. - 22.6.2016
Preddvorana
Odprto od ponedeljka do petka, med 9.00 in 14.00. Uradna otvoritev bo v torek, 7. 6., ob 18.00. | vstop prost

Fotografska razstava Zvoki iz Izbe prikazuje utrinke, ki jih je, v zadnjih petih letih nastopov članov in članic izbinega bobnarskega kolektiva, ujel fotograf Saša Huzjak.

Vabimo vas na uradno otvoritev razstave s krajšim bobnarskim in plesnim programom, ki bo 7. junija ob 18.00 v Vetrinjskem dvoru. 

O razstavi

V Mariboru že mnogo let odmevajo ritmi afriških bobnov in drugih tolkal, ki jih je skozi desetletja mladim predstavljal štajerski guru afriških bobnov, Nino Mureškič. Eden izmed njegovih prvih učencev je bil tudi Damir Mazrek, ki je na pobudo Minke Veselič Kološa, ustanoviteljice in takratne umetniške vodje Plesne izbe Maribor jeseni 2004 pričel s poučevanjem v okviru celoletnega plesnega izobraževanja (CPI). 

Zanimanje za tovrstno bobnarsko izobraževanje je raslo iz leta v leto, zato sta se Damirju pridružila še bobnarska pedagoga in odlična glasbenika Tina Sovič in Blaž Korez. Kakovostno delo pedagogov potrjuje vse več bobnarskih članov in kar dvanajst različnih skupin. Združeni v skupni viziji kontinuiranega izobraževanja in vse bolj prepoznavnem umetniškem plesno-glasbenem snovanju izbinih plesalcev in glasbenikov v skupnih projektih so dvignili bobnanje na visoko izvedbeno raven.

O avtorju

Saša Huzjak je rojen leta 1977 v Koprivnici (Hrvaška). Končal je študij informatike na Fakulteti organizacije in informatike v Varaždinu in se od takrat naprej poklicno ukvarja s spletnim in grafičnim oblikovanjem, programiranjem ter fotografiranjem. Od leta 2005 živi in dela v Mariboru.

S fotografijo se ukvarja že od mladosti, zadnjih nekaj let bolj intenzivno in profesionalno, predvsem s koncertno in odrsko fotografijo. Njegove fotografije so objavljene v številnih časopisih doma in v tujini, CD/DVD ovitkih, knjigah, plakatih in spletnih straneh. S Plesno izbo Maribor redno in zelo uspešno sodeluje od leta 2008.

Več informacij na www.sasahuzjak.com.