Večer pesmi in arij

Tradicionalni koncert Konservatorija za glasbo in balet

6.6.2023 @ 19:00
Atrij
vstop prost

Junij je mesec, ki se ga učenci in dijaki, kot tudi profesorji oddelka za petje Konservatorija za glasbo in balet Maribor vselej še posebej veselimo.

Na dan, ko bomo nastopili pod krošnjo mogočnega drevesa, pod katerim stoji ta oder, se pripravljamo skorajda skozi celotno šolsko leto. Trudimo se približati lepoto pevske umetnosti občinstvu, ki je nas zvesto spremlja že vrsto let, ali pa bo nas bo šele pričelo spremljati.

Večer pesmi in arij je postal tradicionalni koncert in nas bo tokrat na popotovanje skozi življenje.

Pot dveh zaljubljencev prestreže vrisk nagajivih deklet, a kmalu tudi dekleta odrastejo, kmalu tudi za njih ni več prostora v svetu norčavosti in igrač. Spoznajo, da imamo v življenju starostne meje, ko otrok odraste in se poslovi od sveta igrač in je soočen s svetom odraslih. Svet, ki je lahko zelo lep. Svet, ki poleg vsakodnevnih težav in prelomnic, prinaša tudi obilo zabave.

Včasih se ne razumemo povsem, se znajdemo na križpotjih, na koncu pa se poti vendarle zopet združijo in smo spet eno, tako v umetnosti kot tudi v vsakdanjem življenju.

Želim vam prijetno potovanje v svet petja in umetnosti!

Nastopajo: Ajda Bezjak, Tjaša Celec, Pika Drstvenšek, Žiga Dunaj, Aljaž Hameršak, Tjaša Hameršak, Janez Ivačič, Lara Kušar, Taja Kušar, Nika Matečko, Gabriel Munda, Marija Omejec, Staša Planinšič, Caterina Raffanelli Krajnc, Nika Štrucl, Julian Velišček, Zala Vodušek, Mojca Zupanič, Marko Žagar

Program: R. Leoncavallo, A. Sullivan, V. Herbert, E. Kalman, I. Tijardović, J. Strauss, F. Lehar, W. A. Mozart