TERRA MYSTICA - pregledna razstava otroške keramike

Otvoritev razstave

21.4.2023 @ 18:00
Preddvorana
Razstava bo na ogled od 24.4. do 16. 5. 2023, vsak delovnik med 9:00 in 15:00 uro. V petek, 28.4.2023, bo razstava zaprta. | vstop prost

Bienale otroške keramike "Terra mystica" smo v Društvu likovnih pedagogov Primorja zasnovali z namenom, da na enem mestu zberemo najboljše primere otroške keramike. V slovenskih šolah najdemo veliko odlične otroške keramike, le malo likovnih natečajev pa omogoča njeno prezentacijo.


Razstava tako prinaša en reprezentativen vpogled v aktualno keramično produkcijo v osnovnih šolah in občasno tudi vrtcih. Poleg osnovnega natečaja in s tem povezane razstave, ki se v vsaki izdaji predstavi na treh do petih lokacijah, je projekt "Terra mystica" zelo kmalu dobil tudi dopolnitve: zdaj vključuje tudi različne delavnice oblikovanja keramike za otroke in mentorje, keramične ex tempore, predvsem pa delavnice žganja in oblikovanja gline pod imenom "Zažgimo". Te so v osnovi namenjene mentorjem v projektu, likovnim pedagogom, pa tudi keramikom, ki se sicer z delom z otroci ne ukvarjajo. Na delavnicah prihaja do izmenjave izkušenj, strokovnih znanj in nasvetov med udeleženci, kar razširja keramično znanje v prostoru okoli nas.


Dogodek organizira Klub umetnosti in narave Soraj, Društvo likovnih pedagogov Pedagoški liki, Društvo likovnih pedagogov Primorja in Zavod Mars Maribor.