TEDEN TEKSTILA - MALI MODNI NAVDUŠENCI

Ustvarjalno poletje na Marsu

21.8. - 25.8.2023
Vetrinjski dvor
Od 09.00 do 12.00

Tekstil je material, ki nas vsakodnevno obdaja, a se morda premalokrat vprašamo kako nastane in kakšni so postopki njegovega plemenitenja. Na tekstilnih delavnicah se bomo zato vsak dan podali na pot odkrivanja in preko izdelkov spoznali njegove čare. Izdelali bom okrasne in tudi povsem uporabne predmete iz tekstila - naučili se bomo osnov tkanja, ročnega šivanja, barvali bomo tekstil, ga tiskali ter tudi kaj zašili. To bo čudovita izkušnja za vse mlade modne navdušence ter otroke, ki radi odkrivajo nove materiale in tehnike izražanja.

Delavnico vodi MARSova mentorica, Nina Holc, diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil. 

Preživite teden modnih navdušencev z nami v Vetrinjskem dvoru na Zavodu MARS Maribor. Za osvežitev bo poskrbljeno, kakor tudi za dobro in sproščeno ozračje v rokah izkušenih mentorjev Zavoda MARS Maribor.


Vabljeni v poletno družbo na teden tekstila!


Število prostih mest je omejeno, zato si svojo prijavo zagotovite do 2. avgusta 2023 s pomočjo spletne prijavnice.

Cena: 30 eur/dan za 1 udeleženca

Posamezni ustvarjalni dan v tednu se izvaja v primeru najmanj 3. udeležencev.

Prijavo si zagotovite na sledeči povezavi https://shorturl.at/HOT68 

Prijave za posamezen teden so mogoče do 5 dni pred izvedbo prvega dne v tematskem ustvarjalnem tednu. 

Odpoved je mogoča najkasneje tri dni pred prvim dnem izvajanja (ponedeljek) tematskega tedna.

Nina Holc je svojo poklicno pot pričela z oblikovanjem torb ter majic, kasneje pa se je posvetila tudi gledališki kostumografiji. Ustvarila je kostume za ljubiteljska in poklicna gledališča.  Bila je ena izmed ustanovnih članic modne trgovine Zoofa v Ljubljani, kjer so bile na voljo tudi njene kreacije pod blagovno znamko NI (nikoli isto/never identical). Njeno ustvarjanje teži k unikatnosti, neponovljivosti, zato so izdelki še toliko bolj posebni. Najbolj prepoznaven kos so zagotovo rute s cofki, ki so navdušile marsikatero ljubiteljico teh modnih dodatkov.


Organizira: Zavod Mars Maribor