TEDEN SLIKARSTVA

Ustvarjalno poletje na Marsu

14.8. - 18.8.2023
Vetrinjski dvor
Od 09.00 do 12.00

Vabljeni tisti željni sproščenega ustvarjanja, da se nam med 14. in 18. avgustom pridružite na slikarskem poletnem ustvarjanju. Ustvarjali bomo v različnih tehnikah, od akrilnih barv in pastelov ter vse do nežnih potez akvarela. Program je posvečen poletni paleti barv in motivov, kjer bomo slikali to kar želimo, to kar nas veseli in to kar nam slika nasmešek na obrazu. Z vami bo MARSova mentorica Irena Pamič, likovna pedagoginja, ki vas bo popeljala skozi pisan svet barv, vam nudila ustvarjalno podporo ter omogočila, da naslikate ideje, ki vam že dolgo rojijo po vaših možgančkih. Vse je mogoče!

Preživite teden barvitega poletja z nami v Vetrinjskem dvoru na Zavodu MARS Maribor. Za osvežitev bo poskrbljeno, kakor tudi za dobro in sproščeno ozračje v rokah izkušenih mentorjev Zavoda MARS Maribor.

Vabljeni v poletno družbo barv!


Število prostih mest je omejeno, zato si svojo prijavo zagotovite do 2. avgusta 2023 s pomočjo spletne prijavnice.

Cena: 30 eur/dan za 1 udeleženca

Posamezni ustvarjalni dan v tednu se izvaja v primeru najmanj 3. udeležencev.

Prijavo si zagotovite na sledeči povezavi https://shorturl.at/HOT68 

Prijave za posamezen teden so mogoče do 5 dni pred izvedbo prvega dne v tematskem ustvarjalnem tednu. 

Odpoved je mogoča najkasneje tri dni pred prvim dnem izvajanja (ponedeljek) tematskega tedna.


Irena Pamič - samozaposlena v kulturi, pedagoginja (vodja umetniškega in pedagoškega programa, mentorica na delavnicah Zavoda MARS Maribor), profesorica likovne pedagogike, diplomirala na Univerzi v Mariboru na Pedagoški fakulteti, na oddelku za likovno umetnost pri mentorju dr. Janezu Balažicu, z diplomskim delom Lastna podoba in njena recepcija. Izkušnje je nabirala kot študentka, prostovoljka in zaposlena v Umetnosti galeriji Maribor, na oddelku za pedagoško dejavnost. Izvajala je vodstva in vodstva z ustvarjalnicami za predšolske, osnovnošolske in srednješolske skupine ter bila izvajalka sobotnega programa za otroke pod imenom "Mladi prijatelji UGM" (za otroke od 4. let do 11. leta). Prav tako je sodelovala pri restavratorskih posegih na stenskih in stropnih poslikavah v Črnomlju, pod vodstvom Restavratorskega ateljeja Bogovčič. Leta 2016 in 2017 je bila zaposlena v KID KIBLA, na oddelku neformalnega izobraževanja kot koordinatorka, organizatorka in izvajalka. Na festivalu MFRU KIBLIX 2015 in KIBLIX MFRU 2016 ter KIBLIX 2017 je bila predstavnica, organizatorka in koordinatorka umetniškega izobraževalnega programa. Leta 2017 je prejela nagrado za izobraževalne dosežke, Beli Aphroid, z delavnico Biokugla, ki jo podeljuje Kulturno izobraževalno društvo KIBLA za umetniške in izobraževalne dosežke. Deluje kot samozaposlena v kulturi na področju neformalnega umetniškega izobraževanja. Področje zanimanja: muzejska in galerijska pedagogika ter področje neformalnega izobraževanja na področju likovne, vizualne in sodobne umetnosti.


Organizira: Zavod Mars Maribor