TEDEN OBLIKOVANJA - HIŠNI DEKOR V BOHO SLOGU

Ustvarjalno poletje na Marsu

7.8. - 11.8.2023
Vetrinjski dvor
Od 09.00 do 12.00

Da v domu ali sobi pričaramo novo podobo in posebno vzdušje, ne potrebujemo drugega kakor nekaj estetskih dekorativnih elementov.  Na ustvarjalni delavnici, pod vodstvom priznane oblikovalke Polone Poklukar,  boste spoznali Boho stil, ki je sproščen, prijeten in navdihujoč in je znova zelo priljubljen v svetu notranje opreme. Značilnost tega stila je mešanje različnih tekstur, vzorcev in uporaba naravnih materialov in zemeljskih barv. Izdelali boste ključne dekorativne elemente –  uporabne dodatke za dom, ki bodo pričarali transformacijo interierja v boho stilu. Spletli boste zanimive košare in cvetlične lonce, spremenili navadno škatlo v lično posodo za shranjevanje, skreirali okrasno obešanko za popestritev stene in za piko na i ustvarili  lanterno, ki bo razsvetljevala čarobne večere. Naučili se boste različnih tehnik oblikovanja in ostrili svoj čut za estetiko, ter izvedli slogovno povezano kolekcijo dekorativnih dodatkov za dom, ki vas bo popeljala na potovanje v čudovite daljne kraje kar iz domače sobe. 

 Vabljeni, da počitniške dni preživite v boho stilu.  Za osvežitev bo poskrbljeno, kakor tudi za dobro in sproščeno ozračje v rokah izkušenih mentorjev Zavoda MARS Maribor.


Število prostih mest je omejeno, zato si svojo prijavo zagotovite do 2. avgusta 2023 s pomočjo spletne prijavnice.

Cena: 30 eur/dan za 1 udeleženca

Posamezni ustvarjalni dan v tednu se izvaja v primeru najmanj 3. udeležencev.

Prijavo si zagotovite na sledeči povezavi https://shorturl.at/HOT68 

Prijave za posamezen teden so mogoče do 5 dni pred izvedbo prvega dne v tematskem ustvarjalnem tednu. 

Odpoved je mogoča najkasneje tri dni pred prvim dnem izvajanja (ponedeljek) tematskega tedna.


Polona Poklukar (1975, Ljubljana) je diplomirala iz likovne umetnosti na mariborski Pedagoški fakulteti (2004) in zaključila študij ilustracije in grafike na Akademiji za umetnost, arhitekturo in dizajn v Pragi (2001). Ustvarja na področju produktnega dizajna, scenskega in kostumskega oblikovanja, ilustracije in prostorske instalacije. Predstavila se je na številnih razstavah in festivalih doma in v tujini. Je ena izmed soustanoviteljic mariborskega neodvisnega razstavno-prodajnega prostora Salona uporabnih umetnosti. Pod blagovno znamko Polona Poklukar ( https //www.polonapoklukar.com ) oblikuje nakit, klobuke, svetila … Leta 2014 je v okviru Meseca oblikovanja v Ljubljani prejela nagrado s področja modnega oblikovanja, ter leta 2017 nagrado International Design Academy, A' Design Award & Competition, na področju produktnega oblikovanja.  Živi in dela v Mariboru.


Organizira: Zavod Mars Maribor