12. mednarodni filmski festival StopTrik

2.10.2022 @ 12:00
Vetrinjski dvor
vstop prost

StopTrik s svojo 12. edicijo proslavlja stop animacijo, krepi kritično recepcijo animiranega filma in spodbuja gledalke_ce, da program spremljajo s humanistično radovednostjo.

Program: 

12.00 / Predavanje: Zgodovinjenje animiranega filma v času umetne inteligence /  Vetrinjski dvor, velika dvorana 

17.00 / Projekcija: Mednarodni tekmovalni program: Borderlands (77') /  Vetrinjski dvor, velika dvorana 

19.00 / Zaključek festivala in projekcija nagrajenih animacij / Vetrinjski dvor, velika dvorana / Vetrinj mansion, big hall

22.00 / After Party: Haloban + Doppelgänger x TAC (AV) / Dvorana Gustaf

Festival  ponuja širok nabor dogodkov. Mednarodni tekmovalni program prikazuje najnovejše dosežke ustvarjalk_cev animiranih filmov. Skupaj si bomo tako ogledale_i 34 tekmovalnih animacij. Rdeča nit tematskega programa je DOPPELGÄNGER, zavrtele se bodo tri retrospektive, v katerih se osredotočamo na animirane manifestacije figure dvojnika – duplikata, sence. Lik zloveščega dvojčka ali duševnega alter ega, ki ga razumemo kot zrcalni odsev (je identičen, vendar obraten), predstavlja notranjo dvojnost jaza in omogoča prikazovanje napetosti med nasprotujočimi si platmi. Pred festivalom poteka delavnica stop animacije za otroke, profesionalna delavnica Workshot pa je nadgrajena v delavnico oblikovanja koncepta, pisanja scenarija in stop animacije. Udeleženke_ci letos ustvarjajo animacije s Hugom Covarrubiasom, čilskim režiserjem za oskarja nominirane stop animacije Bestia, ki je lani zmagala na 11. ediciji festivala StopTrik. Tudi letos dopolnjujemo festival z bogatim filmsko-vzgojnim programom za otroke in mlade ter uvajamo tekmovalni program stop animacij za otroke. Pripravljamo dve razstavi, eno na temo Doppelgängerja in drugo o presečišču hrvaške animacije in stripa, festivalske večere pa bo popestril razgiban glasbeni program z vizualno spremljavo.

 

Producent: Pekarna Magdalenske Mreže

Koproducent: Narodni dom Maribor

Financerji