Spoznajte rezidente: Funduk

SobaZaGosteMaribor

23.3.2023 @ 18:00
Galerija Obrat, Trg revolucije 9
vstop prost

V četrtek, 23. 3., ob 18. uri te v novo odprto galerijo OBRAT (Trg revolucije 9) vabimo na predstavitveni pogovor z novo trojico rezidentov – kolektivom  Funduk. Başak Tuna (Turčija), Matteo Locci (Italija) in Maximilian Lehner (Nemčija) so bili v lanskem letu izbrani preko javnega poziva SobaZaGosteMaribor, na katerega se je odzvalo 140 mednarodnih umetnic_kov. V Mariboru bodo ustvarjali v marcu in aprilu 2023.

Kolektiv Funduk je triglava skupina, ki se ukvarja s praktično usmerjenim raziskovanjem in deluje v nenehni povratni zanki med performativnimi izkušnjami in besedilnimi elaborati. Spreminjanje vida, dotika, sluha ali vonja; med svojim ontološkim raziskovanjem se funduk poigrava z raznoliko telesnostjo, ki je med drugim vključena v mirno gibanje, pogled navzgor, kotaljenje navzdol in hojo nazaj. Skupaj se sodobnih vprašanj lotevajo s humorjem, situacijsko zaznavnostjo in participativnimi strategijami, ki raziskujejo svet onkraj kodiranih kategorij političnega spektra.

Več o ustvarjalcih: https://www.vetrinjski-dvor.si/rezidence/


Organizator: Sobazagoste Maribor, mednarodni umetniško-izobraževalni rezidenčni program zavoda Pekarna Magdalenske mreže.