Set za kopalnico

Delavnica z glino

13.3.2024 @ 17:00 - 19:30
Vetrinjski dvor
Vstopnina: 45 € / osebo

Na lončarski delavnici si bomo v prostoročni tehniki valjanih plošč izdelali keramični set za kopalnico. Ustvarili bomo do tri kose – posodico za milo, lonček za ščetke ali makeup čopiče ter krožnik za odlaganje nakita. Delavnica je primerna za začetnike. Svoje izdelke bomo na koncu tudi okrasili in sicer z barvnimi engobami.

 Če si želite čisto svojega unikatnega kompleta za kopalnico, je ta delavnica prava za vas.


Cena na osebo: 45,00 €. Vsi materiali so vključeni v ceno.

Prijave: Število mest je omejeno. Mesto na delavnici si zagotovite s plačilom kotizacije. 

eva.prepeva@gmail.com.


O mentorici:

Pod imenom Eva Prepeva ustvarja diplomirana slikarka Eva Ketiš, zaljubljena v glino in ostale naravne materiale. Med študijem na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje se je leta 2015 odločila, da uresniči svojo dolgoletno željo in se začnem ukvarjat s keramiko.

Ta jo sicer spremlja že od majhnega, ko je opazovala svojega očeta pri vrtenju lončarskega vretena. Ob njegovih kipcih, vazah in loncih sta rasla tudi njeno navdušenje in ljubezen do gline, tega nadvse pomirjujočega naravnega materiala, ki ponuja neskončno ustvarjalnih možnosti.

Pri delu jo navdihujejo predvsem živali in narava. V želji, da bi bili čim bolj igrivi, enkratni in dodelani, so njeni keramični izdelki narejeni z veliko mero skrbnosti in ljubezni. Prav vsak od njih ima svojo zgodbo in karakter, ki ga raziskujem skozi (večinoma) prostoročne tehnike.

V njeni delavnici v Mariboru nastaja tako nakit, kot tudi ostali kosi uporabne ter dekorativne keramike.

 


Dogodek organizira Eva Prepeva v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor.

Več: http://www.marsmaribor.org/