Saša Huzjak: #hipstamoments 2.0

16.9. - 30.9.2020
Razstavišče Vetrinjski
Vsak delovnik 09:00-15:00 ali po dogovoru | vstop prost

Saša Huzjak je fotograf, ki mu je kultura zelo pri srcu in zato tudi pogosto v fokusu objektiva. Skozi leta ustvarjanja se je uveljavil kot glasbeni in plesni fotograf, njegov širok diapazon ujetih trenutkov vključuje naročnike kot so Parni Valjak, Perpetuum Jazzile, Laibach, Koala Voice, Festival Lent, Plesna izba Maribor, Zimska plesna šola, Festival Performa & Platforma in mnoge druge. Bil je uradni fotograf na snemanju dveh celovečernih filmov in sicer "Eva" režiserke Tijane Zinajić (Ljubljana, 2019) in "Ustava Republike Hrvaške" režiserja Rajka Grlića (Zagreb, 2015).

#hipstamoments je njegov osebni projekt v katerem na humoren način beleži (včasih in včasih pogosto) nadrealni vsakdanjik. Razstava v Razstavišču Vetrinjski, je prikaz selekcije teh fotografij narejenih izključno s telefonom in aplikacijo Hipstamatic. Ker je najboljša kamera, točno ta, ki jo imaš zraven.

Saša Huzjak je rojen leta 1977 v Koprivnici (Hrvaška). Končal je študij informatike na Fakulteti organizacije in informatike v Varaždinu in se od takrat naprej poklicno ukvarja s spletnim in grafičnim oblikovanjem, programiranjem ter fotografiranjem. Od leta 2005 živi in dela v Mariboru.

Več informacij na www.instagram.com/hipstamoments365/, www.sasahuzjak.com in www.shtudio.eu.