PUST VETRINJSKI!

(Fl)etno družinsko praznovanje

10.2.2024 @ 16:00 - 19:00
Vetrinjski dvor
Vstopnina: 10€ - 20€

Pustno rajanje se nezadržno bliža, zato vabimo vse male in velike pustne navdušence na Marsov tradicionalni družinski Pust Vetrinjski! Nadenite si pustno masko in uživajte v dnevu polnem smeha, ustvarjalnosti in norčavosti. 

V Vetrinjski dvor na pustno rajanje vedno povabimo vse vrste in oblike šem! Doma narejene, morda kupljene in lastnoročno dodelane, skupaj zbite, našite in spletene, reciklirane in kreativne, predvsem pa narejene z ljubeznijo in dobrimi nameni. In letošnje leto ni izjema. Drage pustne maske vseh vrst - DOBRODOŠLE! 

Otroci in starši lahko skupaj sodelujete v pustni delavnici, kjer bomo izdelali ročni boben Bum-Bum. Kulinarika vabi na pokušino pustnih mišk, dvorišče ponuja prostor za igro in raziskovanje pustnih posebnosti s Čarovnico Maio. V MARSovi lepotilnici ne bodo manjkale poslikave obraza in rok. Vsekakor bo živahno in norčavo, saj bo za pustno rajanje poskrbela glasbena skupina No name blues band. Našo ljubezen nad doma izdelanimi pustnimi maskami bomo okronali z natečajem za najbolj izvirno masko. Škarje in ideje na pla(t)no - naj zmaga najboljša!


REDOSLED: 

16.00-19.00

  • USTVARJALNICA  // Ročni boben Bum-bum
  • IGRARAJE // Igre na dvorišču
  • KULINARIKA // Nekaj mastnega in slastnega s Svetlano Prađeno
  • POSLIKAVE OBRAZA // Marsova pustna lepotilnica

16.00

  • RAZISKOVALNICA // Pustno raziskovanje s Čarovnico Maio

17.00

  • KONCERT // No name blues band

18.00

  • PUSTNA PISTA // Doma narejene maškare se predstavijo 

18.30

  • NAGRADE ZA IZVIRNE // Izbor najboljše doma narejene maske 

 

No name blues band je skupina mariborskih glasbenikov. Igrajo moderni kitarski blues s pridihom klasičnega rocka in r’n’b-ja. Njihov program obsega priredbe znanih izvajalcev bluesa, ki jih zlahka prepoznava najširše občinstvo. Zasedba No name blues band: Boris Boco Bobek – kitara, Bojan Dobrina – vokal, Zlatko Fišer Fiš – bas in vokal, Simon Štic – klaviature, Miro Zavec – ustne harmonike in Ivek Baranja – bobni.

Vstopnica: 10 EUR / osebo.

Družinska vstopnica: 20 EUR / do 3 otroke in 2 odrasla, dodatna oseba 4 EUR / osebo.

Vstopnice si lahko zagotovite na tej povezavi.

 


Dogodek organizira Zavod MARS Maribor v koprodukciji Narodnega doma Maribor. V primeru slabega vremena in drugih nepričakovanih posebnosti si organizator pridržuje pravico do spremembe programa in cen.

Spremljajte nas na: http://www.marsmaribor.org/