PREGLEDNA RAZSTAVA II

OTVORITEV: 100 LET KD STUDENCI

8.9.2023 @ 18:00
Razstavišče Vetrinjski
Vsak delovnik med 10:00-15:00 ali po dogovoru. | vstop prost

Kulturno društvo Studenci - Maribor letos praznuje 100 Let. Obletnice, še posebej, če so okrogle, so odlična priložnost za slavje in praznovanje. Odločili smo se za celoletno praznovanje društva. V društvu deluje pet likovnih sekcij, literarna sekcija in Lutkovna sekcija. Likovne sekcije se bodo predstavile z likovnimi deli ljubiteljskih slikarjev.

Razstava z naslovom  100 (6) PREGLEDNA RAZSTAVA II, predstavlja likovna dela članov vseh likovnih sekcij društva. Likovniki se predstavljajo z umetniškimi slikami na platnu v različnih tehnikah v akrilnih in oljnih barvah ter fotografiji  mariborskega parka, starih ulic Maribora pa tudi z literarnim delom članice literarne sekcije na temo razstave, ob otvoritvi razstave. Zakaj ravno mariborski  mestni park? Park ima že več kot 150-letno zgodovino, slikarji so želeli obeležiti  z vsem spoštovanjem predvsem  življenja "dreves" v parku, za zgodovinski krajinski zapis v določenem času in prav tako mariborske ulice.

Razstavljajo:

Zlatka Albreht, Vincenc Holc, Anka Kante, Vojka Kanič, Vlasta Črčinovič Krofič, Nada Jemenšek,
Jelka Leskovar, Ivan Lužnik, Manja Miketič, Viktor Markuš, Mateja Ogorevc, Rozika Ogorevc,
Peter Plavčak, Valentina Plemenitaš, Jolanda Pušnik, Draga Reichenberg, Mira Senekovič,
Nataša Sirk, Branka Sternad, Minka Šetinc, Ivan Šalamon, Marjana Šket, Maja Šivec, Slavica
Zalokar in Mira Uršič.

"Kulturno društvo s svojimi kulturnimi nastopi, likovnimi razstavami, literarnimi izdelki in tudi s sodelovanjem z drugimi studenškimi društvi prinaša dragocen prispevek h kulturi v okolju, v katerem živijo. To jim uspeva kljub temu, da na Studencih ni kulturnega doma oziroma dvorane, ki bi omogočala večje, številčnejše obiske krajanov. Dogodkov, ki so jih za skupno dobro pripravili skozi čas, ni mogoče prešteti. Njihov prispevek je hkrati prispevek h kakovosti življenja v mesti četrti pa tudi k socialni povezanosti družbe." 

(Nada Holc, Večer, 29.04.2023)


KD Studenci 

Razstavo podpira: JSKD OI Maribor, Mestna občina Maribor