Posvet: Zakaj odpadki na prireditvah še niso stvar preteklosti?

22.11.2023 @ 10:00
Studio
vstop prost

Ekologi brez meja vas v sodelovanju z Mestno občino Maribor vabimo na zaključni posvet projekta Prireditve z manj odpadki. Posvet, ki je namenjen organizatorjem prireditev, odločevalcem, medijem in nevladnim organizacijam, bo potekal v času Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, v sredo, 22. novembra, med 10. in 12. uro v Vetrinjcu BarCoda, Vetrinjska ulica 30, Maribor.

Na dogodku bomo predstavili rezultate analize ravnanja z odpadki na mariborskih prireditvah, smernice za izboljšanje stanja, v pogovoru z organizatorji zero waste prireditev pa bomo opozorili na dobre in slabe prakse organizatorjev ter sistemske pomanjkljivosti. Predsednici društva Ekologi brez meja, Katji Sreš, se bodo za omizjem pridružili:

  •  Ana Ponikvar, zelena koordinatorka ZPTM Brežice
  •  Marko Pintarič, organizator Maratona treh src
  •  Martin Počkar, vodja (Z)mešanega festivala
  •  TBA, Art kamp

Na dogodku, kjer bo poskrbljeno za sladko pogostitev s kavo, bo čas tudi za debato z udeleženci, ki bodo imeli priložnost pokukati za zero waste šank Vetrinjca. Udeležba je brezplačna, zaradi lažje organizacije in omejenega števila mest pa so prijave obvezne prek obrazca na tej povezavi: https://forms.gle/cqJkcLwscQAgbeiN9.


Organizirajo: Ekologi brez meja in Vetrinjc - BarCoda

Projekt je sofinanciran s strani Mestne občine MariborProjekt je sofinanciran s strani Mestne občine Maribor