Ožuljeni jezik

Trinajsti mariborski pesniški slam

18.5.2017 @ 19:00
Studio

V klubu Wetrinsky bo 18. maja 2017 ob 19. uri potekal Ožuljeni jezik, mariborsko tekmovanje v slam poeziji. Posebni gost in častni sodnik 13. mariborskega večera slam poezije bo Markus Koschuh. Vstopnina znaša 3 evre, za nastopajoče, ki na pamet ali ob pomoči besedila interpretirajo lastno poezijo je vstop prost. Zainteresirani za sodelovanje se lahko z dvema do tremi pesmimi prijavijo na ozuljenijezik@gmail.com ali pri vhodu pol ure pred dogodkom.

Markus Koschuh, avstrijski slamer in slammaster (moderator) je bil avstrijski slam prvak v letih 2010 in 2011 ter evropski podprvak leta 2010. Ukvarja se s politično komedijo, objavlja knjige in organizira slam delavnice ter slam dogodke, ki jih pogosto sam povezuje. V Mariboru bo imel tudi slam delavnico. Ta bo potekala 17. maja med 17. in 20. uro v prostorih MKC-ja v Pekarni. Delavnica bo potekala v angleščini in je brezplačna. Razvijanju slam poezije bodo sledile vaje odrske prezence ter vzpostavljanja in vzdrževanja stika s publiko. Udeleženci bodo lahko pesem razvijali bodisi v angleščini bodisi v slovenščini, točko pa bodo lahko predstavili že naslednji dan na Ožuljenem jeziku.

Prijavite se na ozuljenijezik@gmail.com, ob tem pa lahko udeležbo potrdite tudi na Facebooku.

Ožuljeni jezik z delavnico poteka v organizaciji MKC Črke in Slam zverin, v sodelovanju z Bando ferdamano, Narodnim domom – Vetrinjskim dvorom ter klubom Wetrinsky, ter ob podpori Avstrijskega kulturnega foruma, Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport– Urada RS za mladino.