Odmor za čaj

Urice kreativnega pisanja

13.3.2023 @ 18:30 - 19:30
Vetrinjski dvor

Redni kreativni odmori nas razvedrijo, osrečujejo in povečajo našo produktivnost. Takrat, ko so naši urniki zasičeni, si ne vzamemo dovolj časa za odklop in počitek, čeprav sta nedvomno neprecenljiva za nas.

Ko omogočimo odmor predčelni skorji v naših možganih, ki je zadolžena za koncentracijo, logično mišljenje ter naše izvršilne funkcije, aktiviramo drugi del možganov. Le-tega obvladajo naši notranji občutki in impulzi, ki nam v kreativnem svetu pomagajo pri izražanju, odkrivanju kdo smo in kaj nam je pomembno.  

Na delavnicah se bomo zakopali globoko vase, iskali svoje prvinske občutke, spodbujali ustvarjalnost ter nato vse najdeno izrazili skozi kreativno pisanje in ustvarjanje. Pri tem si bomo pomagali z namigi in izzivi poezije, proze, dokumentarne literature, videa in glasbe. Namen naših srečanj je spodbuditi ustvarjalnost in se pri tem počutiti dobro. Vsako srečanje je tematsko in bo potekalo v angleškem jeziku. 

Delavnice kreativnega pisanja vodi londončanka Alice Shepherd Erlač - učiteljica angleškega jezika, ki je na univerzi London Metropolitan diplomirala iz književnosti in kreativnega pisanja in v Londonu so-organizirala sorodne dogodke. 

Aktivnosti bodo vodene v angleškem jeziku, kar vam bo omogočalo vajo in urjenje razumevanja in govorjenja, ustvarjanje pa je prepuščeno posamezniku.


Komu je namenjeno?

"Odmor za čaj" je delavnica kreativnega pisanja, ki poteka v odprtem, varnem in vključujočem prostoru. Pridruži se mu lahko vsak posameznik z željo po kreativnem izražanju.

Za razumevanje osnovnih navodil je priporočljivo znanje angleškega jezika B2-C2.

Primerno je za mlade 16+ in odrasle, teme so namenjene vsem zainteresiranim od 16. do 100. leta starosti.


Cenik

Cena za srečanje (na dan srečanja) je 15,00 EUR. 

Cena za srečanje (predplačilo) 12,50 EUR.

Srečanja potekajo v živo v Vetrinjskem dvoru v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor. 

Rezervacije in informacije na: creativeteabreaks@gmail.com

Lepo vabljeni, da se nam pridružite pri skupinskemu pisanju in kreativnem izražanju.