Mačje hiše in igrišča z Manjo Jerič

16.3.2024 @ 10:00 - 13:00
Vetrinjski dvor
Vstopnina: 30,00€

Pozor, pozor! Kličemo vse ljubiteljice in ljubitelje muc in jih vabimo na kreativno delavnico izdelave mačje hiše oz. igrišča iz kartona! Na ustvarjalni delavnici bomo spoznali osnovne principe uporabe enostavnih in recikliranih materialov za oblikovanje vašega unikatnega mačkega igrišča. Izdelali bomo načrt in oblikovali koncept najljubše igre za vaše mačkone. Z uporabo kartonastih škatel, tulcev, vrvic in drugih materialov bomo ustvarjali mačje hiše in igrišča. Preizkusili bomo različne igrače in elemente, ki bodo mačke stimulirali in jim nudili ure zabave ter se ob tem družili, si izmenjali MARSikateri mačji nasvet ter si pripovedovali zabavne zgodbe iz mačjega sveta. Vabimo vas, da se v soboto, 16. 3. 2024 v prostorih Vetrinjskega dvora med 10.00 in 13.00 udeležite ustvarjalne delavnice pod mentorstvom likovne pedagoginje Manje Jerič, kjer bomo izdelali najboljše igrišče za naše male kosmatince.

 Zakaj se udeležiti delavnice?

  • Izdelajte unikatno darilo za vašo mačko
  • Preizkusite nekaj novega
  • Odkrijte svet umetniškega ustvarjanja z izjemno ustvarjalko
  • Spoznajte druge ljubitelje mačk, izmenjajte izkušnje in se družite z drugimi mačjimi starši


Delavnica je primerna za družine, pare ali posameznike, ki bi radi svojim kosmatincem pripravili udobno in zabavno hiško. Na delavnici prejmete ves material in vse potrebne pripomočke, poskrbljeno pa bo tudi za dobro vzdušje in okrepčilo. 

Privoščite svoji mački nekaj posebnega in se pridružite ustvarjalnemu popotovanju z Manjo Jerič! Se vidimo!


Sobotne delavnice za družine in druge zainteresirane pod skupnim imenom Sobota za družbo ponuja obiskovalcem tudi igralni kotiček, igre za najmlajše in ustvarjalne priložnosti za mlade in odrasle. Za dobro počutje bomo poskrbeli s čajem, kavo in kakšno kulinarično posebnostjo. Naj bo vzdušje ustvarjalno, domačno in polno navdiha.  

Prijave: Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se predhodno prijavite s plačilom kotizacije do 13. 3. 2024.

Cena: 30,00 € / mačje igrišče. Vsi materiali so vključeni. Mesto si zagotovite s predhodnim nakupom vstopnice na spletni strani MARSa www.marsmaribor.org


O mentorici:

Manja Jerič je po izobrazbi profesorica likovne umetnosti, zasebno pa ljubiteljica mačk. 2005 je diplomirala na Univerzi v Mariboru na Pedagoški fakulteti pri prof. Ludviku Pandurju in Bogu Čerinu. Leta 2007 pa je opravila strokovni izpit iz vzgoje in izobraževanja. Likovno umetnost je poučevala na več osnovnih šolah, na Srednji šoli za oblikovanje Maribor pa trenutno poučuje umetnost na SERŠ-u. 2010 je diplomirala iz Zen Shiatsa na Internationale Shiatsu Schule v Grazu in se za nekaj let posvetila manualnim terapevtskim tehnikam. Kot strokovna sodelavka v Mariborski razvojni agenciji je sodelovala pri programu Podjetno v svet podjetništva. Od leta 2016  je predsednica Kluba umetnosti in narave Soraj in članica društva likovnih pedagogov Pedagoški liki. Zadnja leta se posveča metodi fraktalne risbe. Izobraževala se je pri mednarodni učiteljici Martini Kosec Reba iz Zagreba. Pridobila je certifikat 3. stopnje in se vključila v mednarodno mrežo certificiranih učiteljev. Od leta 2021 deluje na Zavodu Mars Maribor.
 


Dogodek organizira Zavod MARS Maribor z ustvarjalko Manjo Jerič.

Več: http://www.marsmaribor.org/