Leseni obeski z Vesno Živković

6.4.2024 @ 10:00 - 13:00
Vetrinjski dvor
Vstopnina: 10,00 € / posamična, 20€ / družinska (do 2 odrasla in 3 otroci)

Les je lep. Sodi med čudovite naravne materiale, ki v človeku vzbuja občutek topline in domačnosti. Spoznajmo ga in si na ustvarjalni delavnici izdelajmo unikaten nakit!  Leseni nakit ima svojo posebno lepoto, ki jo lahko opazimo in cenimo iz več razlogov. Naravni videz in tekstura lesa dajeta občutek topline in pristnosti, različne vrte lesa pa ponujajo raznolikost odtenkov in vzorcev.

Na delavnici z ustvarjalko Vesno Živković bomo izbrali kos lesa, ga zbrusili, rezali, obdelali, oblikovali, premazali… Spoznali bomo tehnike obdelave lesa in se potrudili, da iz njega izvabimo najlepše. 

Zakaj se udeležiti delavnice?

  • Spoznajte les in metode oblikovanja lesenega nakita
  • Izdelajte unikatno darilo zase ali za ljubljeno osebo.
  • Odkrijte svet umetniškega ustvarjanja z Vesno Živković.
  • Spoznajte in se družite s somišljeniki, ki vedo, da je les pomemben naravni material in vir neskončnega ustvarjalnega navdiha.

Prisluhnite svoji ustvarjalnosti, pridružite se nam na delavnici z Vesno Živković in se naučite nečesa novega. Izdelajte si čudovite lesene obeske in odkrijte radosti ustvarjanja. 

Sobotne delavnice za družine in druge zainteresirane pod skupnim imenom Sobota za družbo ponuja obiskovalcem tudi igralni kotiček, igre za najmlajše in ustvarjalne priložnosti za mlade in odrasle. Za dobro počutje bomo poskrbeli s čajem, kavo in kakšno kulinarično posebnostjo. Naj bo vzdušje ustvarjalno, domačno in polno navdiha. Dodatno ponudbo pijače lahko preverite tudi v Vetrinjc BarCoda, ki bo odprt v času MARSovih ustvarjalnih sobot. 


Prijave: Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se predhodno prijavite in sicer s plačilom kotizacije do 3. 4. 2024. Klik za prijavo!

Cena: 10,00 € / posamična, 20€ / družinska (do 2 odrasla in 3 otroci). Materiali so vključeni.
Mesto si zagotovite s predhodnim nakupom vstopnice na spletni strani MARSa www.marsmaribor.org

Več: info@marsmaribor.org


O mentorici:

Vesna Živković je ustvarjalka, ki les dodaja v svoje izdelke. Les zbrusi, ga oblikuje, premaže, da dobi sijaj, ter mu šele potem doda smolo, da mu ohrani trajnost. Oblikuje dekorativne izdelke za dom, kakor tudi nakit. Izvaja tudi ustvarjalne delavnice, ter prenaša svoje veščine na vse, ki jih zanima. 


Dogodek organizira Zavod MARS Maribor z ustvarjalko Vesno Živkovič.

Več: http://www.marsmaribor.org/