Kurdistan – politična topografija

Potopisno predavanje

26.1.2023 @ 19:00
Večnamenska dvorana
Prostovoljni prispevek

Matej Kavčič in Arne Zupančič bosta v prvem delu predstavila vsak svoja popotovanja po Kurdistanu, Matejevo letošnje petmesečno bivanje in delovanje na Šengalu v iraškem Kurdistanu in Arnejeve obiske turškega ter sirskega Kurdistana v letih 2015 in 2016, kjer bo poudarek na etnični, verski in politični raznolikosti regije. V drugem delu bo govora o političnem projektu, znanem kot kurdsko osvobodilno gibanje, ki je bil pri obeh tudi glavni razlog za obisk regije.

Arne Zupančič je odg. urednik Časopisa za kritiko znanosti, domišljijo in novo antropologijo. V preteklosti je bil sodelavec Radia Študent, za katerega je tudi poročal iz Turčije in Sirije, deloval pa je tudi v migrantskem socialnem centru Second Home v tovarni ROG. Zanima ga prostovoljno gasilstvo, migracije in kurdsko osvobodilno gibanje.

Matej Kavčič je družbeno-politični delavec. Kot novinar je sodelavec Radia Študent in Časopisa za kritiko znanosti, kot kantavtor pa nastopa pod imenom Črn Škrat. V preteklosti je deloval v solidarnosti z ljudmi na poti na različnih mejnih prehodih Balkanske migracijske poti. Aktiven je bil tudi v Avtonomni tovarni Rog, trenutno pa v PLAC-u.

Vabljeni!


Organizator: Društvo popotnikov Vagant, Maribor