Kavasutra

Cikel Blue Planet

24.11.2023 @ 20:30
Studio
8€, za dijake prost vstop! Veljajo tudi vstopnice, kupljene za 4.11.!

Če vam ob pogledu na ime te glasbene skupine skozi sinapse šine kak preblisk v povezavi s starodavnimi indijskimi ljubezenskimi praksami, je avtorjev trud s tem poplačan.

Poleg radosti do nagajivega poigravanja z besedami in pomeni so Kavasutra zelo iskriv in nabrušen kolektiv tudi na področju glasbe. So kakor stalno brbotajoči gejzir novih idej in raziskujoče jazz-rock kreativnosti. Z glasbenim znanjem izvrstno podkovana mladež z goriškega konca nam vse našteto dokazuje z vsako novo skladbo in z vsakim novim koncertnim nastopom.

Podobno, kot je to skozi vso kariero počel njihov veliki idol Frank Zappa, si tudi sami ne dovolijo kakšnih posebnih žanrskih razvrščanj in predalčkanj. Koktejl glasbenih zvrsti in pristopov, občasno tudi z nekaj funka in psihadelije, zna včasih zazveneti kakor zelo komplicirana in za igranje hudo težavna materija, toda fantje, vsi mojstri improviziranja na inštrumentih, to opravijo z igrivo lahkotnostjo.

"Jazz-art-rock-brez-drog", kot si sami radi polaskajo, je brez dvoma pravšnji odgovor na naša glasbena pričakovanja ter recept za sijajen večer nenavadnega jazz-rock veseljačenja!

 

Vstopnice, ki so bile kupljene za 4.11. veljajo tudi za ta koncert.

Spletna prodaja vstopnic: Moje karte

Informacije: zavod.etnika@gmail.com, tel. 040 632 232

Cikel Blue Planet sofinancira Ministrstvo za kulturo


Cikel Blue Planet sofinancira Ministrstvo za kulturo
Koprodukcija: Narodni dom Maribor - Vetrinjski dvor

Soorganizacija: KUD CODA

Informacije: zavod.etnika@gmail.com, tel. 040 632 232