Gregorčki, splavi in druge barčice z Aljo Krofl

9.3.2024 @ 10:00 - 13:00
Vetrinjski dvor
Vstopnina: 10,00 € / posamična, 20€ / družinska (do 2 odrasla in 3 otroci)

Gregorjevo praznujemo 12. marca, ko goduje sv. Gregor, ta starodavna šega pa ima korenine že v predkrščanski dobi. Po starem julijanskem koledarju so na ta dan ljudje praznovali prvi dan pomladi. Dan se je začel daljšati, zato v delovnih prostorih ni bilo več potrebne umetne svetlobe sveč.

Gregorjevo praznujemo tudi pri nas, zato vas vabimo, da se nam pridružite v soboto, 9.3.2024 med 10. in 13. uro v Vetrinjskem dvoru, kjer bomo z akademsko slikarko, pedagoginjo in scenografinjo Aljo Krofl izdelovali gregorčke, splave in druge barčice. 

Alja Krofl, vsestranska umetnica, scenografka in  ustvarjalka, vas bo popeljala skozi ustvarjalno delavnico, kjer se boste skupaj podali v svet ustvarjanja z naravnimi ter naravi neškodljivimi materiali. Izdelovali boste splave ali barčice iz naravnih paličick, se učili vozlanja in izdelali svoje unikatno plovilo. Aljina energija in kreativnost sta vedno navdih za vse udeležence! Pri delu se bomo dotaknili tudi ekologije in se pogovorili o pomenu uporabe naravnih materialov ter s tem prilagodili vašo barčico za spust po reki. 

Zakaj se udeležiti delavnice?

  • Naučite se izraziti svoje občutke skozi umetnost
  • Spoznajte različne tehnike vozlov
  • Ustvarjajte v sproščenem in prijetnem vzdušju
  • Odnesite domov svoja edinstvena plovila


Ne zamudite priložnosti za nepozabno ustvarjalno doživetje! Pridružite se nam na delavnici "Gregorčki, splavi in druge barčice" in odkrijte svoj notranji umetniški potencial. Veselimo se srečanja z vami!

Sobotne delavnice za družine in druge zainteresirane pod skupnim imenom Sobota za družbo ponuja obiskovalcem tudi igralni kotiček, igre za najmlajše in ustvarjalne priložnosti za mlade in odrasle. Za dobro počutje bomo poskrbeli s čajem, kavo in kakšno kulinarično posebnostjo. Naj bo vzdušje ustvarjalno, domačno in polno navdiha.  


Prijave: Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se predhodno prijavite s plačilom kotizacije do 6. 3. 2024. 

Cena: 10,00 € / posamična, 20€ / družinska (do 2 odrasla in 3 otroci). Materiali so vključeni.
Mesto si zagotovite s predhodnim nakupom vstopnice na spletni strani MARSa www.marsmaribor.org


O mentorici:

Alja Krofl je večna snovalka kreativnih zamisli, slikarka, scenografka, vsestranska umetnica. Leta 2011 končala študij slikarstva na ALUO v Ljubljani z diplomskim delom 'Korenine in krila', ki govori o sanjah, prednikih in mitologiji. Prav v takem duhu nastajajo slike, risbe in ostale umetniške intervencije. Ena takih 'Pot prebujanja čutov' je interaktivni poligon, kjer nas svet čutov spomni na pozabljeno. Z Zavodom MARS Maribor sodeluje že sedmo leto in sicer kot mentorica pri kulturnih programih, kot vodja scenografije in kot organizatorka festivalov (Art kamp, Vilinsko mesto). Svoje znanje in izkušnje predaja in sprejema od otrok in mladih po srcu na ustvarjalnih delavnicah, na doživljajskem igrišču, na dvoriščih, v parkih, na vrtu, v gozdu, v naravi …


Dogodek organizira Zavod MARS Maribor v sodelovanju z ustvarjalko Aljo Krofl.

Več: http://www.marsmaribor.org/