Glina in vino

Delavnica za odrasle

29.3.2024 @ 17:00 - 20:00
Vetrinjski dvor
Vstopnina: 55 € / osebo

Petki so pravi dan za sprostitev po napornem tednu. Delavnica oblikovanja gline "Glina in vino" je namenjena prav temu - sprostitvi in razvedrilu. Na delavnici prostoročno oblikujemo glino, pijemo vino in se imamo fino. Predznanje oblikovanja gline ni potrebno, potrebna je zgolj dobra volja. Vsak si izdela kar želi, če pridete brez ideje pa jih najdemo in skupaj ustvarimo nekaj posebnega.

Srčno vabljeni.

Z vami bom Nina iz Atelje LeLa.


Cena: 55 € / osebo 

V ceno so vključeni vodenje in mentorstvo, ves material in pripomočki, 2x žganje in glaziranje končnega izdelka ter vino

Število mest je omejeno. Mesto na delavnici si zagotovite s plačilom kotizacije.

Prijave: info@ateljelela.com


O mentorici:

Nina Dečman Kološa je ustvarjalka, ki pod svojo blagovno znamko Atelje LeLa izdeluje čudovite skodelice in drugo uporabno keramiko. Po uradni izobrazbi je socialna delavka, življenje pa jo je pripeljalo v svet gline, ki je bila ljubezen na prvi dotik. Oblikovanje gline je njena meditacija. Takrat se umiri, prizemlji in pusti domišljiji prosto pot. Takrat misli odnese proč in vodstvo prevzamejo roke. Navdih najde v naravi. Po sprehodu ob morju ali v gozdu vedno nabira darove narave, ki jih kasneje vtisne v glino in ji na tak način vdihne prvinskost. Tudi v oblikah zasleduje naravne, organske, nežne, življenjske krivulje in oblike. Je ženska, ki življenje zajemam z veliko žlico in se mu predajam v vseh valovih.


Dogodek organizira Nina Dečman Kološa v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor.

Več: http://www.marsmaribor.org/