(FL)ETNI TKANI PODSTAVKI

Delavnica

17.2.2024 @ 10:00 - 13:00
Vetrinjski dvor
Vstopnina: 10€ - 30€

Ali ste vedeli, da je lahko vsak kos tkanine doma izdelano umetniško delo in da tkanine lahko pripovedujejo zgodbe? Pridružite se nam na edinstveni delavnici ustvarjanja tkanin, kjer bomo skupaj odkrivali tehnike tradicionalnega tkanja. Strokovnjakinja za tekstil, Nina Holc, vam bo najprej predstavila osnove tkanja, nato pa vas bo vodila skozi postopek ustvarjanja barvnih podstavkov. Poglobite se v svet barv, vzorcev in kulturnega pomena tkanin.

Na svoj račun bodo prišli tako začetniki, kot tudi izkušeni tkalci, saj bodo na delavnici odkrivali nove tehnike in se naučili nekaterih mojstrskih trikov, ki jih bodo lahko kasneje uporabljali tudi doma. Pri vsem skupaj pa je najbolj pomembno druženje, spoznavanje somišljenikov in ljubiteljev ustvarjalnosti.

Prevzemite vajeti v svoje roke in si izdelajte tkane podstavke! Igrajte se z barvami, vzorci in teksturami ter ustvarite kos, ki bo odseval vašo kreativnost in osebni stil.


Prijave: Zaradi omejenega števila mest vas prosimo, da se predhodno prijavite s plačilom kotizacije do 16.2.2024.

Klik za prijavo! 


O mentorici:

Nina Holc je diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil. Svojo poklicno pot je pričela z oblikovanjem torb ter majic, kasneje pa se je posvetila tudi gledališki kostumografiji. Ustvarila je kostume za ljubiteljska in poklicna gledališča. Bila je ena izmed ustanovnih članic modne trgovine Zoofa v Ljubljani, kjer so bile na voljo tudi njene kreacije pod blagovno znamko NI (nikoli isto/never identical). Njeno ustvarjanje teži k unikatnosti, neponovljivosti, zato so izdelki še toliko bolj posebni. Najbolj prepoznaven kos so zagotovo rute s cofki, ki so navdušile marsikatero ljubiteljico teh modnih dodatkov. V zadnjem času Nina svojo kreativnost usmerja tudi v poučevanje na ustvarjalnih delavnicah, kjer z veseljem znanje predaja tako otrokom, kot tudi odraslim.

Vabljene zainteresirane družine in posamezniki!

Vstopnica: 10 EUR / osebo.

Družinska vstopnica: 30 EUR / do 3 otroke in 2 odrasla, dodatna oseba 4 EUR / osebo.

Vstopnice si lahko zagotovite na tej povezavi.

 


Dogodek organizira Zavod MARS Maribor. V sodelovanju s tekstilno oblikovalko Nino Holc

Spremljajte nas na: http://www.marsmaribor.org/