Evropska unija med Ukrajino in Gazo

Predava: Dr. Uroš Lipovšček

4.4.2024 @ 19:00
Večnamenska dvorana
Prostovoljni prispevek

Vojna v Ukrajini se bo očitno nadaljevala do zadnjega Ukrajinca, etnično čiščenje in množični pokoli izraelske vojske v Gazi pa do zadnjega Palestinca. Vojna v Ukrajini se bo očitno nadaljevala do zadnjega Ukrajinca, etnično čiščenje in množični pokoli izraelske vojske v Gazi pa do zadnjega Palestinca.

Uroš Lipovšček, novinar in publicist. Spomnimo se ga kot komentatorja na RTV za države v razvoju, neuvrščenosti in protikolonialno politiko Bližnjega vzhoda. Bil je dopisnik RTV Slovenija iz New Yorka, bil je odgovorni urednik
informativnega programa RTV ... Po upokojitvi je več let preživel na
Kitajskem. Je strokovnjak za islam, po iranski revoluciji je večkrat potoval v Iran in poročal od tam. Objavlja v različnih časnikih, avtor več monografij, v televizijskih oddajah komentira aktualno politično dogajanje ter intervjuja poznane osebnosti, npr. Noama Chomskega in Jeffreyja Sachsa.

Vsebina predavanja dr. Lipovščka je izjemno aktualna. Razmere v svetu se vse bolj zaostrujejo. Vojna v Ukrajini se bo očitno nadaljevala do zadnjega Ukrajinca, etnično čiščenje in množični pokoli izraelske vojske v Gazi pa do zadnjega Palestinca. Položaj vse bolj spominja na čas pred prvo svetovno vojno.

Vodilni evropski ne samo ameriški politiki nas vse bolj pripravljajo na vojaški spopad z Rusijo. Quo vadis Evropa?
Njegovi nastopi kažejo na izjemno poznavanje političnih razmer v Evropi in v svetu. Velja za enega od najpogumnejših novinarjev, zato ne zamudite dogodka.