ENIMATION - ŠOLA ANIMIRANEGA FILMA, 8+

24.10.2022 @ 16:30
Vetrinjski dvor
Vsak ponedeljek razen šolskih počitnic in praznikov

Spoznaj, kako nastane animirani film in izdelaj svojega. Delavnice so namenjene otrokom, ki jim bo spoznavanje animacije v izziv.

Zavod MARS Maribor, skupaj z Društvom za razvoj filmske kulture, že od leta 2014, v Mariboru, izvaja celoletno šolo animiranega filma, ki je v taki obliki edinstvena v Sloveniji. Namen šole je spodbuditi zanimanje otrok, mladih in odraslih za ustvarjanje gibljivih podob.

Delavnice potekajo enkrat tedensko in ponujajo raziskovanje različnih tehnik animiranega filma, snemanje gibljivih slik, zvoka ter "pripovedovanje" zgodb in kratkih idej v obliki animacije.

Preko različnih aktivnosti, iger, ogledov in pogovorov ter praktičnega dela celovito spoznavamo umetnost animiranih filmov. Udeležence spodbujamo h kritičnemu mišljenju, z aktivnostmi pa pripomoremo k razvijanju empatije, radovednosti in ustvarjalnosti. Pri samem delu povezujemo klasične likovne tehnike z uporabo novih medijev. Na ta način ustvarjamo vez med novimi in klasičnimi orodji, preko katerih ohranjamo in spodbujamo razvoj ročnih spretnosti in fine motorike. Delo poteka v skupinah, ker je za kvalitetni končni izdelek potrebno veliko dela, ki zahteva paleto znanj iz različnih umetniških, znanstvenih in tehničnih področij. Na ta način spodbujamo tudi kakovostno komunikacijo in krepimo socialne kompetence.

Šola je namenjena otrokom, ki želijo raziskovati umetnost gibljivih podob. Zahtevnost je prilagojena starosti udeleženca. Z animiranimi filmi, ki jih ustvarjamo v ENIMATION school, se udeležujemo filmskih, tekmovalnih in ljubiteljskih festivalov širom po svetu.

Šolo vodi izkušena mentorica animiranih filmov mag. Hana Repše.

Naučimo se ustvarjati animirane filme. Ja, čisto zaresne!

 

Cena za tečaj je 30 EUR/mesec oz. 4 srečanja.

Več informacij na: info@marsmaribor.org

Udeleženci delavnice prejmejo vso potrebno spodbudo, materiale in napotke za delo. Obvezne so prijave. Število mest je omejeno na 10. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.
Organizira:  Zavod MARS Maribor