Čmrljonavti

Mednarodni festival Attacca

20.6.2015 @ 11:00
Atrij
vstop prost

Predstava govori o majhnih vesoljcih – Čmrljonavtih, ki s svetlobno hitrostjo potujejo skozi vesolje, njihov cilj pa je majhna modra krogla v našem osončju - naš planet Zemlja.

Pristali so na Zemlji in na tla so se spustili majhni okrogli moduli, v katerih so bila majhna vesoljska bitja. Kmalu jih je odkrila skupina porednih otrok in jih začela napadati. Počasi so se odprla vrata in prikazala so se uglajena vesoljska bitja. Predstavili so se kot Čmrljonavti iz vesolja. Okarali so ljudi, da grdo ravnajo z Zemljo in da so jim prišli pomagat, da bodo odslej lepše ravnali z njo. Ljudje namreč preveč uporabljajo razpršilce in čistila, streljajo in pobijajo nedolžne živali, krčijo gozdove, onesnažujejo okolje z izpušnimi plini iz avtomobilov. Ko so jih opozorili na vse slabe stvari, ki jih počnejo, je prišel čas, da se Čmrljonavti poslovijo. Zemljani so jim obljubili, da bodo odslej bolj skrbno ravnali s svojim planetom.

V predstavi se nam bodo predstavili Čmrljonavti - vesoljska bitja, poredni pankerski otroci, Gospa Fizzy (obsedena čistilka), lovci, razne živali, podiralci dreves (gozdarji) in gangsterji.

Organizator: Carmina Slovenica