Blu.Sine & Ambra

12.4.2024 @ 20:00
Vetrinjc - BarCoda
Vstopnina: 8 € predprodaja, 12 € na dan koncerta

Zasedba Blu.Sine  deluje od leta 2009 in ustvarja avtorsko glasbo s slovenskimi besedili v svojem značilnem temačnem in melanholičnem slogu, s katerim kreativno združuje elemente trip hopa, filmske glasbe, dark popa in alternative. Leta 2014 so na prvencu Can You Hear in Color? združili dvanajst avtorskih skladb in se predstavili s klubskimi koncerti po Sloveniji.
Leta 2019 so izdali svoj drugi album z naslovom 10 in ga predstavili so ga s singloma Mir in Dež.
Poleti 2020 so svoj repertoar v razširjeni akustični zasedbi predstavili tudi v oddaji Izštekani na Valu 202 in posnetek leta 2022 izdali kot album pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija. 1.6.2023 pa je skupina izdala svoj tretji studijski album z naslovom Tree.

Na albumu so poleg rednih članov skupine, ki so Urška Bajec na vokalu in klaviaturah, Žiga Kroflič (Ambra, ex-Nova Schola Labacensis, ex-Ophidian) na kitari, Bor Hodžič (ex-Umbilikal) na basu in Darian Kocmur (Siderean) na bobnih, sodelovali še Žiga Četrtič na klaviaturah, Žan Florjanc na trobenti, Miha Šinigoj (Hellsword, JazzOud Quartet, Nova Schola Labacensis) na čelu ter Tomaž Šinigoj (JazzOud Quartet, Nova Schola Labacensis) na violini in hangu. Za snemanje, miks, produkcijo in vizualno podobo je poskrbel Žiga Kroflič.
Blu.Sine so zvočne podobe o iskanju, izgubljanju, spoznavanju in sprejemanju, ujete nekje med večno jesensko melanholijo in temno, hladno sodobnostjo.

Album Tree na Bandcamphttps://blusine.bandcamp.com/album/tree
Album Tree na Youtube: https://youtu.be/MDF-Chp38_c
---------------------------------------
Megleno ljubljansko podzemlje je izpljunilo trdo, glasno in vnetljivo snov z imenom Ambra. Peterica, ki jo sestavljajo Andrej Blatnik (kitara), Žiga Kroflič (kitara), Anže Vavpetič (bas), Robi Rep (bobni) in Jakob Rejec (vokal), je skupni imenovalec našla v glasbenem izrazu, ki pluje med alternativnimi žanri tršega konca spektra, ob vsem tem pa ne zanemarja niti svoje progresivne zapuščine, ki jo po premišljenih odmerkih priliva na ogenj avtorske glasbe.
Ambra je bila ustanovljena leta 2015. V letu 2016 je izdala istoimenski inštrumentalni EP, maja 2019 pa dolgometražni prvenec "Cor" z 10 skladbami. Po menjavi pevca se je skupina zaprla v studio, kjer pripravlja nov album.

FB: https://www.facebook.com/ambraband
SC: https://ambraband.bandcamp.com/
YT: https://www.youtube.com/channel/UCrl3OKcxh-MeYXAXm16m69Q
VI: (RŠ Afterparty): https://vimeo.com/194176925

Vstopnina: 8 € predprodaja, 12 € na dan koncerta