Alenka Spacal: PTIČJE PRAVLJIČNO POPOLDNE

Delavnica

26.12.2021 @ 16:00 - 19:00
Umetniška sobana
vstop prost

Alenka Spacal nam bo pripovedovala pravljice iz avtorske slikanice Modre ptičje misli (Bajalka, 2018). Ob ptičjih zgodbah nam bo razkrila, kako se nekatere male modre pernate junakinje spopadajo z domačimi nalogami ali umivanjem, druge pa sanjarijo o kravatastih igračah, maminem poljubčku in počitnicah. Nad nami bodo zaprhutale modrosti ptic, ki niso modre samo zaradi modre barve kril. Nato bomo v ustvarjalni slikarski delavnici slikali modre ptice. Otroci bodo mozaični ilustratorski slog spoznavali med poigravanjem z modrimi barvnimi odtenki.

Alenka Spacal je pisateljica, ilustratorka in pravljičarka. Deluje pod okriljem Bajalke, zavoda za založništvo in umetnost pripovedovanja. Ukvarja se z ustvarjanjem avtorskih slikanic (Mavrična maškarada, Kako ti je ime?, Modre ptičje misli, Fižolčica beži pred fižolovo juho). Svoje pravljice pripoveduje otrokom ob ilustracijah. Razstavlja na razstavah ilustracij doma in v tujini.

Več o pravljičarki in njenem delu najdete na spletni strani: www.bajalka.si.

⇨ Izvajajo Alenka Spacal in mentorice z MARS-a

* * *

Udeležba je možna le ob izpolnjenem pogoju PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Dogodki bodo potekali v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z virusom covid-19.