SLOVENSKI VEČER V JORDANIJI

Predava: Alenka Debenjak

17.11.2022 @ 19:00
Večnamenska dvorana
Prostovoljni prispevek

Alenka Debenjak je arhitektka, ljubiteljica lepega, naj bo to doma ali v tujini. Naša stalna predavateljica in Vagantka od glave do pet.

Kraljevina Jordanija je letos poleti privabila skupino Vagantov. Potovali smo po poteh Lawrenca Arabskega, raziskovali arheološke ostanke bogate zgodovine Bližnjega vzhoda in moderno sedanjost te dežele. Obiskali smo puščavo Wadi Rum, kje smo se srečali z nomadi, uživali v Mrtvem morju, se potapljali v Rdečem morju, obiskali Petro, znamenito nabatejsko naselje s svetiščem, ki so ga ustvarili arabski nomadi. Odpeljali smo se do reke Jordan, kjer je Janez Krstnik krstil Jezusa…

Poseben dogodek za nas je bil, ko smo v glavnem mestu Amanu obiskali Alenkinega jordanskega kolega Osamo, ki je pred leti študiral arhitekturo v Ljubljani in nas je v lepi slovenščini povabil na svoj dom. Z ženo sta nas pogostila s tradicionalnimi jedmi, ob odhodu pa obdarila z jordanskimi dobrotami. Doživeli smo pravi slovenski večer ob slovenski in jordanski zastavi v glavnem mestu Jordanije.


Organizator: Društvo popotnikov Vagant, Maribor